Cruxer

In 3 maanden tijd voldoen aan externe vereisten; lukt dat?

Organisaties worden steeds vaker geconfronteerd met toenemende eisen van wetgeving en toezichthouders. Deze groeiende regeldruk is begrijpelijk gezien de toenemende bedreigingen op diverse fronten. Wat de situatie echter bemoeilijkt, is dat deze eisen vaak overlappen, wat de complexiteit vergroot en helderheid bemoeilijkt. Dit plaatst organisaties voor de uitdaging om op een effectieve en efficiente wijze invulling te geven aan deze verplichtingen en daar passende oplossingen bij te zoeken.

Samen met Mavim hebben we een webinar opgezet waarin we dieper ingaan op dit vraagstuk. Je kunt de webinar bekijken via deze link

De volgende vragen komen aan de orde:

  • Wat zijn we vaak in de praktijk en wat heeft dat tot gevolg?
  • Wat voor externe eisen en regelgeving kom je allemaal tegen?
  • Wat zijn gevolgen van bijvoorbeeld Dora?
  • Op welke wijze kun je daar op een praktische manier invulling aan geven?
  • Wat kan ik nu al doen om eea goed voor te bereiden?

Gerelateerde kennisartikelen

Introductie tot ITIL: meer dan een framework

Introductie tot ITIL: meer dan een framework

In de wereld van IT-servicemanagement is ITIL (Information Technology Infrastructure Library) een begrip. Dit framework helpt organisaties om hun IT-diensten op een consistente, klantgerichte en efficiënte manier te beheren. ITIL biedt een gestructureerde aanpak om IT-processen te optimaliseren, waarbij klanttevredenheid en continue verbetering centraal staan.

In mijn werk heb ik ervaren dat ITIL meer is dan alleen een verzameling richtlijnen; het is een filosofie die organisaties helpt om IT-diensten niet alleen betrouwbaarder, maar ook waardevoller te maken voor de business. Dit blog gaat in op de kern van ITIL en de voordelen van dit framework.

Procesoptimalisatie: de sleutel tot effectieve risicobeheersing

Procesoptimalisatie: de sleutel tot effectieve risicobeheersing

Grip krijgen op risico’s begint met helderheid en structuur. Veel organisaties lopen tegen problemen aan omdat processen en risico’s onvoldoende in kaart zijn gebracht. Dit leidt niet alleen tot inefficiëntie, maar ook tot onnodige fouten en een gebrek aan overzicht. Door processen en risico’s gestructureerd vast te leggen, creëer je niet alleen rust, maar krijg je ook cruciaal inzicht in de gaps en verbanden tussen beide.

De kracht van procesgericht werken

De kracht van procesgericht werken

De kracht van procesgericht werken: hoe je met structuur tijd en overzicht wint

Alles wat we doen is een proces. Of je nu 's ochtends je tanden poetst of een complexe projectplanning maakt: een proces is een serie stappen die tot een doel leidt. Het interessante? Hoe beter die stappen zijn georganiseerd, hoe meer tijd en rust je wint.

Als procesontwerper zie ik keer op keer hoe procesgericht werken organisaties vooruithelpt. Het brengt niet alleen efficiëntie, maar ook helderheid en voorspelbaarheid. Door processen goed in te richten, voorkom je fouten, verbeter je samenwerking, en creëer je een werkomgeving waarin iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren.
Bekijk onze Privacy voorwaarden.