Cruxer
title

Compliance by design

Het doel van compliance by design is om te zorgen dat compliance niet alleen wordt beschouwd als een afzonderlijk proces dat achteraf moet worden uitgevoerd, maar als een integraal onderdeel van het ontwerpproces van processen of producten, met de intentie om te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten. 

Op die manier voldoe je automatisch aan de regels voldoet en is er geen extra inspanning nodig is om achteraf aanpassingen te maken.

Cruxer levert een product, het Management Control Framework, die je in staat stelt om dit toe te passen en daarmee aan de verschillende vereisten te voldoen.

Compliance by Design

Het toepassen biedt voordelen ...

Het toepassen van 'Compliance by Design' kan verschillende voordelen opleveren voor uw organisatie;

 1. Naleving van wet- en regelgeving: Het is van cruciaal belang dat uw organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op uw industrie. Door 'compliance by design' te implementeren, kunt u ervoor zorgen dat naleving vanaf het begin wordt geïntegreerd in uw processen en producten. Dit helpt om nalevingsproblemen te voorkomen en kan u helpen om boetes en sancties te vermijden.
 2. Bescherming van klantgegevens en privacy: Het beschermen van klantgegevens en privacy is een belangrijk aspect van naleving. Door 'compliance by design' te implementeren, kunt u ervoor zorgen dat de bescherming van gevoelige informatie in uw producten en processen wordt geïntegreerd. Dit kan bijdragen aan een verbeterde klanttevredenheid en vertrouwen in uw organisatie.
 3. Kostenbesparingen: Het voorkomen van nalevingsproblemen kan u op de lange termijn kosten besparen. Door 'compliance by design' te implementeren, kunt u problemen voorkomen voordat ze zich voordoen en kan u de kosten van het corrigeren van nalevingsproblemen vermijden. Bovendien ben je in staat om de verborgen kosten van audits en assesments te verminderen omdat de aantoonbaarheid van de beheersing beter op orde is.
 4. Verbeterde operationele efficiëntie: Door naleving vanaf het begin in uw processen te integreren, kunt u ervoor zorgen dat uw processen soepeler verlopen en dat uw producten sneller op de markt worden gebracht. Dit kan bijdragen aan een verbeterde operationele efficiëntie en kan u helpen om sneller te reageren op de vraag van klanten en concurrenten.
 5. Verbeterde reputatie: Het implementeren van 'compliance by design' kan bijdragen aan een verbeterde reputatie voor uw organisatie. Door te laten zien dat u zich inzet voor naleving van wet- en regelgeving en voor de bescherming van klantgegevens en privacy, kunt u het vertrouwen van uw klanten en andere belanghebbenden winnen. Dit kan uw reputatie verbeteren en uw merk versterken.

Kortom, het toepassen van 'Compliance by Design' kan bijdragen aan de naleving van wet- en regelgeving, de bescherming van klantgegevens en privacy, kostenbesparingen, verbeterde operationele efficiëntie en een verbeterde reputatie voor uw organisatie.

Compliance by Design

Wat zijn voorwaarden voor een succesvolle implementatie van 'Compliance by Design'

Er zijn verschillende voorwaarden voor een succesvolle implementatie van 'Compliance by Design'. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

 1. Top-down betrokkenheid: Een succesvolle implementatie van 'Compliance by Design' vereist betrokkenheid en steun van de top van de organisatie. Het senior management moet de waarde van naleving begrijpen en de implementatie van 'Compliance by Design' prioriteit geven.
 2. Betrokkenheid van medewerkers: Medewerkers spelen een cruciale rol bij de implementatie van 'Compliance by Design'. Ze moeten begrijpen waarom naleving belangrijk is en hoe ze kunnen bijdragen aan het nalevingsproces. Het is belangrijk om training en communicatie te bieden om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op één lijn zitten.
 3. Risicobeoordeling: Het is belangrijk om de risico's in kaart te brengen die uw organisatie kan lopen als het gaat om naleving. Door de risico's te identificeren, kunt u gerichte maatregelen nemen om ze te verminderen en 'Compliance by Design' te implementeren waar het het meest nodig is.
 4. Integratie in processen en systemen: 'Compliance by Design' moet worden geïntegreerd in de processen en systemen van uw organisatie om effectief te zijn. Dit betekent dat naleving vanaf het begin moet worden opgenomen in alle aspecten van uw bedrijfsvoering, inclusief productontwerp, productie, marketing en verkoop.
 5. Continue evaluatie en verbetering: 'Compliance by Design' is een continu proces en vereist continue evaluatie en verbetering. Het is belangrijk om uw nalevingsprogramma regelmatig te beoordelen om te controleren of het effectief is en om wijzigingen aan te brengen waar dat nodig is.
 6. Technologische ondersteuning: 'Compliance by Design' kan worden ondersteund door technologie, zoals compliance management software en tools voor gegevensbescherming. Deze technologieën kunnen helpen om naleving te automatiseren en te vereenvoudigen, waardoor uw organisatie tijd en kosten bespaart.

Door rekening te houden met deze factoren, kunt u een succesvolle implementatie van 'Compliance by Design' bevorderen en ervoor zorgen dat uw organisatie voldoet aan de relevante wet- en regelgeving en de privacy en beveiliging van klantgegevens beschermt. Cruxer levert een product, het Management Control Framework, die je in staat stelt om dit toe te passen en daarmee aan de verschillende vereisten te voldoen.

Compliance verder professionaliseren

Een slimme aanpak helpt !

Het implementeren van 'compliance by design' kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende slimme aanpakken om dit te doen in uw organisatie:

 1. Begin met een grondige analyse van de wet- en regelgeving: Voordat u kunt beginnen met het implementeren van 'compliance by design', moet u begrijpen welke wet- en regelgeving van toepassing is op uw organisatie. Een grondige analyse van de wet- en regelgeving kan u helpen om de belangrijkste vereisten te identificeren en prioriteiten te stellen. Vaak starten we met een specifiek onderwerp, waarbij urgentie en toegevoegde waarde voor de organisatie het hoogst is
 2. Stel je beste team hiervoor samen: Het is belangrijk om een compliance-team te hebben dat verantwoordelijk is voor het implementeren en handhaven van 'compliance by design' in uw organisatie. Dit team moet bestaan uit experts op het gebied van wet- en regelgeving en IT-specialisten.
 3. Implementeer een compliance-management systeem: Een compliance-management systeem kan u helpen om uw nalevingsprocessen te stroomlijnen en te automatiseren. Het kan ook helpen bij het bijhouden van nalevingsvereisten en het genereren van rapportages en audits.
 4. Ontwerp de processen met naleving in gedachten: Tijdens het ontwerpen van producten, diensten en processen moet u rekening houden met naleving. Dit kan betekenen dat u specifieke functies of controles toevoegt om te voldoen aan de vereisten van de wet- en regelgeving.
 5. Train uw medewerkers: Het is belangrijk om uw medewerkers te trainen op het gebied van naleving van wet- en regelgeving en hen bewust te maken van hun verantwoordelijkheden op dit gebied. Dit kan helpen om nalevingsproblemen te voorkomen en een cultuur van naleving te bevorderen.
 6. Voer regelmatige audits en beoordelingen uit: Het is belangrijk om regelmatig audits en beoordelingen uit te voeren om te zorgen dat uw nalevingsprocessen effectief blijven en aan de vereisten van de wet- en regelgeving voldoen.

Kortom, een slimme aanpak om 'compliance by design' te implementeren in uw organisatie omvat een grondige analyse van de wet- en regelgeving, het opzetten van een compliance-team, het implementeren van een compliance-management systeem, het ontwerpen met naleving in gedachten, het trainen van uw medewerkers en het uitvoeren van regelmatige audits en beoordelingen. Cruxer heeft een aanpak waarbij we in 5 stappen zorgen voor een succesvolle implementatie

Een compliant organisatie, start vandaag!

Neem contact op met Eric

Met veel plezier ontwar ik schijnbaar onoplosbare, complexe vraagstukken. De verspilling van energie, geld en tijd gaan me aan het hart. Ik breng duidelijkheid en richting als anderen het vaak niet meer weten.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren.
Bekijk onze Privacy voorwaarden.